TEKER POĞAÇA (SUSAMLI)

poğaça nasıl yapılır?
ev yapımı poğaça tarifleri neler?
susamlı poğaça yapımı..


Merhabalar ....
Büyük ilgi gören poğaça tarifimi sizlerle de paylaşmak istedim deneyenin asla pişman olmayacağı
Yapimi çok zevkli lezzeti harika dışı çıtır içi tel tel ayrılan yumuşak bir poğaça favoriniz olacak.
Detaylı yapım aşamalarını sizler için aşağıda paylaşdım  bakabilirsiniz...
MALZEMELER

  • 1 su bardağı  süt (ılık)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 paket instant maya (toz maya)
  • 1. Tatlı kaşığı şeker 
  • 1. Tatlı kaşığı tuz 
  • 3 su bardağı un 200 ml bardak ile  artırılabilir )

  • üzeri için
  • 2 dolu  yemek kaşığı çok yumuşak  tereyağ 
  •  yağlı beyaz peynir veya krem peynir 
  • bulamak için
  • 1 çay bardağı susam 
  • 1 çay bardağı süt

YAPILIŞI

İlk olarak derin bir karıştırma  kabına unu alıyoruz içine maya şeker ve tuzu ekliyoruz. Bir karıştıralım daha sonra ılık süt ve sıvı yağ ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Yarım saat mayalanma süresi yeterli olur.
Mayalanmis hamuru tezgahta merdane ile ince açalım çok kalın birakmayin yeniden Mayalanma olacağı için kalın düşer.  Açılan hamurun
üzerine terayağını her yerine eşit şekilde surelim aynı şekilde kullanmak iatemiz peyniride yayalım kaşık ile yayalım.
Ve 1 parmak genişlikte uzun uzun şeritler keselim bir uçtan diğer uca doğru tekerlek gibi saralim bir tabakta süt bir tabakta susam hazırlayalim ve sardigimiz rulo yu diş kısmını önce süte sonra susama batırın tepsiye dizin 200 derecede 35. 40 dk  kadar pişirelim. Afiyet olsunn.