TAHİNLİ ÇÖREK


Hayatımda ilk kez tahinli çörek yaptım.Ve kesikle tadı enfes oldu kurabiye ve pasta seven biriyim yalnız tatlı çöreklere hiç sıcak bakmadım.Ne kadar yanıldığımı an itibariyle fark ettim:)) tahin neye girse çok yakışıyor pekmezle uyumu tartışılamaz bile:)tahin susam tohumun dan elde edilen mineral bakımından oldukça zengin bir gıda türüdür.hatta ufak bir araştırma yaparsanız evde bile yapılabilecek Bir şeydir.Tahin alırken çifte kavrulmuş olmasına özen gösterin .Lezzet bakımın dan oldukça fark ediyor renk biraz daha koyu oluyor...

MALZEMELER
* Hamuru için
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(sarısı üzerine sürülecek )
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya (toz maya 1 paket 1 yemek kaşığı yapar )
4 su bardağı un (200 ml bardak ile )

*Tahinli iç harcı
1.5 bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

*Üzeri için
1 Yumurta sarısı
Susam
Ceviz içi




YAPILIŞI

Hamur için olan bütün malzemeleri karıştıralım yumuşak bir hamur yoğuralım.Üzerini örtelim ve hamuru mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için olan bütün malzemeleri derin bir kasede iyice birbirine karıştıralım.
Mayalanmış hamuru 6 eşit parçaya bölelim.2 li grup yapalım,ilk gruptan bir hamur alalım tezgahta hamuru önce merdane ile açalım  daha sonra elimizle kare olacak biçimde şekil verelim(ortama kare servis tabağı büyüklüğünde olacak).Üzerine bolca eşit oranda iç harcı yayalım bir kaşık yardımıyla daha sonra ikinci bezeyi de alalım aynı şekilde aynı büyüklükte açalım tam üzerine koyalım merdane ile üzerinden birkaç defa bastırmadan geçelim ikişer parmak kalınlığında olacak şekilde bir bıçak yardımı ile keselim.Bir ucundan diğer ucuna buralım ve gül şeklinde saralım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim susam serpelim ve ceviz içi serpelim yaklaşık 30 dk tepside bekletelim 190 derecede kontrollü pişirelim altı üstü kızarınca alalım.İster sıcak ister soğuk servis yapalım arzu ya göre..
AFİYET OLSUN...