KARA LAHANA DİPLESİ


MALZEMELER

Yarım kg kara lahana (pancar )
1 çay bardağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5  su bardağı  kaynar su
Karabiber
Pul biber
Tuz

 YAPLIŞI
Karalahanayı güzelce yıkayalım.1 çay bardağı pirinci sıcak suda bekletelim.Lahanayı  incecik dograyalim.Üzerine ısıtıcıdan kaynar su ilave edelim haşlayalım ve sap kısımları çatalla kontrol edelim yumuşamış ise olmuş demektir,suyunu süzelim kenarda beklesin.Tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyalım, sarımsak ve soğanı  ilave edelim pembelesince salçayi ekleyelim. Karistiralim suyunu süzdüğümüz lahanayı da ekleyip biraz kavuralım ortasını açalım ve suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekeyelim tekrar karistiralim. Suyunu ,tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte 10 dk pişirelim üzerine havlu kağıt kapatalım demlensin sıcak sıcak servis yapın ..AFİYET OLSUN..