PANCAR TURŞUSU(KOCABAŞ TURŞUSU)

Turşu nasıl kurulur?
Ev yapımı turşu nasıldır.
Turşu yapımında nelere dikkat edilir.
Erimeyen turşu nasıl kurulur.


Mevsim itibariyle kış aylarındayız.Bu aylarda en kıymetli sebzelerden biri de pancar dır.(Halk arasında bilinen adı ile kocabaş .) Özellikle A,B,C,D,P vitaminleri ve mineralleri bakımından oldukça zengindir.düzenli tüketildiği taktirde tam bir enerji deposudur.Özellikle suyu hem çok sağlıklı hemde çok lezzetlidir ben severek tüketiyorum.Nasıl yaptığımı şimdi ayrıntılı olarak sizlerle paylaşacağım.

MALZEMELER

5 kg pancar(kocabaş)
7,8 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 dolu yemek kaşığı tuz
yeteri kadar içme suyu



YAPILIŞI
İlk olarak pancarları güzelce yıkıyoruz.Kabuklarını soyuyoruz çok derine girmeyin yalnız ve tencereye alıyoruz üzerine çıkacak kadar içme suyu ilave ediyoruz.Kaynadıkça suyu azalacaktır,mutlaka su ilave edin.Haşlama ayarını çatalla kontrol ediniz,haşlamış patates ayarında olmalıdır.Haşlanmış olan pancarları suyunu süzüyoruz yalnız süzdüğümüz suyu kesinlikle dökmüyoruz.pancarları halka halka doğruyoruz,sarımları soyalım ve doğrayalım.Temiz bir cam turşu kavanozuna biraz pancar koyalım biraz sarımsak bu şekilde kavanozu dolduralım,Ve tuzunu ilave edelim ayırdığımız pancar suyunu sirkeyi ekleyelim ve su yeterli gelmediyse en son ağzına gelecek kadar su ilave edelim.Ağzını sıkıca kapatalım,bir kaç güne turşumuz hazırdır.AFİYET OLSUN..



NOT:Sizlerle bir kaç püf noktası paylaşacağım.Bu turşuda önemli olan sirke,çünkü fazla kaçarsa ekşi az gelirse tatsız olur.Diğer bir ayrıntı lütfen bu tarife göre tursu kuracak olan arkadaşlar tarif de ki sıralamaya çok dikkat edin ve bu sıraya göre devam ediniz..