17:33
A+ A-

FINDIK EZMELİ BROWNİ KURABİYE



250 gr tereyağı veya margarin(oda ısısında
1 çay bardağı toz şeker (büyük boy)
1 yumurta
1 paket  kakao(25 gr lık paket
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2. 5 su bardağı un(200 ml bardak)

İçi için
Fındık ezmesi veya kreması

Şerbeti için
1 su bardağı şeker (200 ml bardak)
1 su bardağı su (200 ml bardak)

Üzeri için
1 su bardağı  kadar hindistan cevizi
1 paket kare çikolata (80 gr)



YAPILIŞI

Kurabiyemize başlamadan önce şerbeti hazırlayalım(çünkü şerbet ılık olması lazım)Küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyalım kaynamaya bırakalım. Kaynayınca altını kısalım. Yaklaşık 5 dk kadar bu şekilde kaynasın. Ve altını kapatalım, bir kenarda bekletelim:)). Derin bir karıştırma kabına yumuşak margarin veya tereyağ( hangisini tercih ederseniz )alalım. Üzerine toz şekerini ilave edip güzelce karıştıralım. Daha sonra yumurta, kakao, vanilya ekleyelim elimizde bir karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu ilave edelim, unu azar azar ekleyelim ve çok yumuşak bir hamur elde edelim.(kontrollü ekleyin sert olmasın) 5-10 dk dolapta dinlendirelim ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. İçine bir çay kaşığı fındık ezmesi veya fındık kreması koyalım ve yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 190 derecede 15 dk pişirelim.Fırından çıktıktan sonra biraz beklesin  dahan sonra ılımış olan şerbeti batıralım. Biraz içinde bekleyebilir 1dakika gibi:) daha sonra bolca hindistan cevizine bulayalım servis tabağına alalım. Üzerini benmari usulüyle erittiğimiz çikolata ile süsleyelim...AFİYET OLSUN..