JULYEN ET SOTE



Et yemeklerinin en güzelidir,et sote toplum olarak mutfaklarımızda kırmızı ete  oldukça fazla yer vermekteyiz.bende her zaman ki değilde julyen doğradığımız bu defa et severler için daha al beni li ve doyurucu oldu biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz:))

MALZEMELER
600 gram kadar kırmızı et
2 adet kırmızı biber (salçalık olandan)
2 adet yeşil biber (bende yoktu ilave edemedim)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
2 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Kekik
Tuz

YAPIM AŞAMASINA GEÇMEDEN ÖNCE SİZİN İÇİN HAZIRLADIĞIM KISA VİDEO YU İZLEYEBİLİRSİNİZ....


YAPILIŞI
Kırmızı etleri uzun şeritler halinde doğruyoruz (parmak şeklinde )tavaya etleri alıyoruz etler suyunu çekip yumuşayınca ya kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz.Suyunu çektiğinde sert ise biraz daha sıcak suyu ilave edebiliriz. Bütün suyu bittiğinde yağını da ilave edelim ve domatesleri incecik doğrayalım sarımsakları rende yapalım ve tavaya ilave edelim. Biraz daha kavurduktan Sonra kırmızı ve yeşil biberleri de julyen şeklinde doğrayalım,ilave edelim 7.8 dk daha bu şekilde kavuralım altını kapatmaya yakın bütün baharatları ilave edelim sıcak servis yapalım. ..AFİYET OLSUN..