TAVUK KALAMAR



Tavuğun en lezzetli hali çıtır olması değil midir.İnsan oğlu hiç durmuyor bu tavukla nefis tarifler üretiyor.Buda son zamanlarda yediğim en güzel tavuk çeşidi oldu.Sizlerde bu nefis tarifi tadmanızı istedim ve size bu çıtır tavuk çeşitlerinden bir kaç tarif daha sunacağım:) takipte kalın:)


MALZEMELER

1 kg kadar tavuk bonfile
karabiber
pul biber
kekik
tuz

sosu için:
1 şişe maden suyu
1 yumurta
5 yemek kaşığı beyaz un
1 tatlı kaşığı karbonat

Yoğurt sosu için:
1 çay bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mayonez

              tarifin yapılışına geçmeden önce aşağida ki kısa anlatımlı video da izleyebilirsiniz..





YAPILIŞI

İlk olarak tavukları güzelce yıkayalım.Parmak şeklinde uzun uzun doğrayalım,geniş bir kasa de tavuk ve baharatları karıştıralım.Yaklaşık 1-2 saat dolapta bekletelim.
Daha sonra yumurta,soda,un ve karbonatı homojen bir şekilde karıştıralım.Ve içine dolapta bekletimiz tavukları ilave edelim.İyice kızdığımız yağın içine teker teker tavuk dilimlerini atalım iki taraflı iyice kızartalım.Servis tabağına alalım,orta kısmına kase ile yoğurtlu karışımı hazırlayıp koyalım,yada ketçap,mayonez ile servis yapın.AFİYET OLSUN..