09:50
A+ A-

KIYIR POĞAÇA TARİFİ




Bugün sizlere çok lezzetli poğaça tarifi vereceğim hamur işlerinde benim en sevdiğim lezzet poğaça dır.
bu tarifimde kıyır kıyır ağızda dağılan çok lezzetli oldukça pratik 5 çayına  özelikle pazar sabahı bütün aile bir arada iken yapılacak olan kahvaltıya çok yakışan bir tarif olacaktır. Buyurun tarife:

KIYIR POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER:

125 gram tereyağ veya margarin
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağından biraz az sıvıyağı
2 adet yumurta
1 paket toz maya(tek kullanımlık paket)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4,5 su bardağı un(artırılabilir)



İÇ HARCI:

beyaz peynir
maydonoz veya dereotu
zeytin
1 yumurta sarısı
susam veya çörek otu


YAPILIŞI:
İlk olarak hamuru hazırlıyoruz.
Karıştırma kabına tereyağı ve sıvıyağı alalım.Üzerine 1 adet yumurta birde diğer yumurtanın beyazını koyalım.
Tuz,şeker ekleyelim ve iyice karıştıralım.
Yavaş yavaş unu ekleyelim,ve ılık sütü de içine katalım.kalan unu da kontrollü ekleyerek ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yoğuralım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için beyaz peynir ve maydonozu karıştıralım.
Hamurdan yumurta büyüklükte bir parça alalım.
Elimizde  yuvarlak şekil verelim iç harcını koyalım klasik poğaça şeklinde katlayalım,
Üzerine yumurta sarısı sürelim susam serpelim ve 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
NOT: Arzu eden içine zeytin,kaşar rendesi ile yapabilir..