MALZEMELER
400 gram kadar haşlanmış bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
köftesi için:
400 gram kıyma
1 dolu tatlı kaşığı köftelik baharat
1 yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet kuru soğan
tuz
kızartmak için ayçiçek yağı
YAPILIŞI
İlk olarak köfteyi hazırlıyoruz.Derince bir kabın içerisine kıymayı alalım,yumurtayı kıralım,soğanı rendeliyelim ve baharat,tuz,galeta unu ekleyip iyice yoğuralım.Küçük yuvarlak yapalım,patates ve havuçları minik küpler halinde doğrayalım ve ayrı ayrı kızartalım.Bezelyeyi fırın kabına yayalım,üzerine önce patatesleri sonrada havuçları yayalım,en son köfteleri de kızartalım,en üste köfteleri dizelim.Ayrı bir kasede salçayı sıcak su ile biraz inceltelim(arzu ederseniz biraz kekik ekleyin çok yakışır) yemeğin üzerine dökelim.Su az gelirse biraz daha sıcak su ilave edebilisiniz(bu aşamada et suyu varsa muhakkak yemeklere et suyu kullanın.) üzerine folyo kapatalım.200 derece 25 dk pişirelim.AFİYET OLSUN..
Yorum Gönder