KÖFTELİ BEZELYE YEMEGİ


Evet karınca misali yazdan hazırladığımız nimetleri kullanma vakti geldi.Bütün yaz deepfreeze doldurduk,öyle değil mi ben neler koydum neler bir bilseniz.Çok sevdiğimiz bir sebze olan bezelyenin her şeklinde ki yemeğini severim.Bu seferde aşağıda vereceğim tarif gibi yaptım harika oldu mutlaka tavsiye ederim.Ayrıcada çocuklar için çokta besleyici bir ana yemek oluyor.İçerisinde hem kırmızı et hemde sebze bir taşla iki kuş oluyor,yani :))

MALZEMELER

400 gram kadar haşlanmış bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su

köftesi için:
400 gram kıyma
1 dolu tatlı kaşığı köftelik baharat
1 yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet kuru soğan
tuz

kızartmak için ayçiçek yağı

YAPILIŞI
İlk olarak köfteyi hazırlıyoruz.Derince bir kabın içerisine kıymayı alalım,yumurtayı kıralım,soğanı rendeliyelim ve baharat,tuz,galeta unu ekleyip iyice yoğuralım.Küçük yuvarlak yapalım,patates ve havuçları minik küpler halinde doğrayalım ve ayrı ayrı kızartalım.Bezelyeyi fırın kabına yayalım,üzerine önce patatesleri sonrada havuçları yayalım,en son köfteleri de kızartalım,en üste köfteleri dizelim.Ayrı bir kasede salçayı  sıcak su ile biraz inceltelim(arzu ederseniz biraz kekik ekleyin çok yakışır) yemeğin üzerine dökelim.Su az gelirse biraz daha sıcak su ilave edebilisiniz(bu aşamada et suyu varsa muhakkak yemeklere et suyu kullanın.) üzerine folyo kapatalım.200 derece 25 dk pişirelim.AFİYET OLSUN..