KIZILCIK ŞERBETİ YAPIMI

kızılcık nedir?
kızılcık şerbeti nasıldı?
kızılcık şerbeti nasıl yapılır?
kızılcık şerbetinin tarifi ve  yapım aşaması nelerdir?



Kızılcık özelikle kara deniz bölgesinde yetişen kırmızı renkte hafif mayhoş bir meyvedir.Faydaları ise saymakla  bitmez özellikle tam bir antioksidan deposudur.Eylül ekim aylarında yaprakları dökülür ve tohum oluşur.Ağustos ayında açan yapraklar sarı ve meyvesi kırmızı olur.Benim çok sevdiğim bir meyvedir aynı zamanda suyunu kaynatıp içmeyi çok severim:) Ve mutlaka yazdan dondurucuya da mutlaka koyarım kışın da bir güzel içerim:)


Tarife geçmeden önce kızılcık meyvesini dondurucu nasıl koyduğuma bakmak isterseniz buraya tıklayın.

MALZEMELER
1 kilo kızılcık
2,5 litre içme suyu
1 su bardağı toz şeker(200 ml bardak ile)

YAPILIŞI
Kızılcıklar güzelce yıkıyoruz geniş bir tencere alıyoruz. Üzerine şeker ve su ilave ediyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz 15 dk kaynadıktan sonra suyu süzelim ve kaşıkla kızılcıklar süzgeçte biraz ezelim. Tortular alta geçsin daha lezzetli oluyor ve son olarak ta daha ince bir süzgeçle bir daha süzelim ve sürahiye doldurup buzlukta iyice soğutalım soğuk soğuk servis yapalım.. AFİYET OLSUN..