ETLİ NOHUT YEMEĞİ




Bizler türk milleti olarak bakliyatları çok seviyoruz.Heleki onlara et eklemeye bayılırız,aslında etsiz bile yapsak nefis olan bu bakliyatlar çocukların gelişme dönemlerinde büyük faktör oluşturur.Kemik gelişmesinden tutunda beyine gelişimine  kadar her türlü besleyici özelliği vardır ek olarak da çinko ve B6 ve C  vitaminleri yönünden oldukça zengindir.İşte tamda bu neden den ötürü çocuklarımıza bol bol yedirelim ve gelişip büyüsünler, bu kadar faydasından bahsedince de beraber pişirelim o zaman hemen tarife geçiyorum:))

MALZEMELER

Yarım kilo nohut
Yarım kilo kemikli et
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı tereyağ
3.4 yemek kaşığı sıvıyağ 
yeteri kadar sıcak su
tuz

YAPILIŞI

Nohutları bir gece önceden derin bir kabın için koyalım üzerine içme suyu  ilave edelim sabaha kadar şişmesi gerekiyor.
Ertesi gün suyunu süzelim,bu aşama önemli eğer basınçlı(düdüklü)bir tencere kullanmayacaksanız yemek yapmaya başlamadan evvel biraz haşlamanız gerekiyor.Basınçlı tencere için bu işleme gerek yoktur.Tencerenin dibine soğanları incecik doğrayalım,sarımsakları ister bütün ister rende yaparak ilave edebilirsiniz. Yağını da ilave edip soğanları kavurmaya başlayalım ve kemikli eti de ekleyelim bu şekilde biraz pişirelim daha sonra salçayı ekleyip karıştıralım.en son nohutları ekleyip karıştıralım ve suyunu da ilave edelim üzerine biraz geçecek  kadarı yeterli olacaktır.Tencerenin kapağını kapatalım,yaklaşık 40 dk hazır olacaktır.bu süre basınçlı tencereye ve kullanacağınız nohut`un cinsine göre değişiklik gösterebilir.Süre bitince yemeğimiz olmuş demektir. AFİYET OLSUN..