PİTA EKMEĞİ YAPIMI (GOBİT)

Pita ekmeği nedir?
Pita ekmeği nasıl yapılır?
Pita ekmeği detaylı tarifi ve yapım aşamaları nelerdir?



Merhaba blogumun güzel ziyaretçileri..
Bugün sizlere pita ekmeği tarifi vereceğim.Aslında biraz pita ekmeğinden bahsedelim daha sonra tarifi geçelim:) pita aslında arap kökenli bir kelimedir bizde pide anlamına gelmektedir.Özellikle  araplar ekmeği bu şekilde pita  ve lavaş şeklinde yaparlar.Genel olarak arap ülkelerinde yemekler ekmek banarak yenilmesinden dolayı ileri gelmektedir.Bizde ise son yıllarda genelde restoran ve döner salonlarında bu pita diğer adı ile gobit ekmeklerinden  fazla derecede görmekteyiz.Ben bu lezzetti dışarıda tadınca ufak bir araştırma yapım da siz değerli blog  konuklarımla paylaşmak istedim evet simdi detaylı tarifime geçiyorum..


MALZEMELER


1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket toz maya (10 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un(4.5 su bardağı 200 ml bardak ile)

YAPILIŞI

Bütün malzemeyi karıştırma kabına alalım.Yavaş yavaş unu eleyerek ilave edelim.Çok yumuşak bir hamur yoğuralım.Üzerini örtelim yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.Mayalanmış hamurdan 12 eşit beze elde edelim.Her bir bezeyi merdane  ile tatlı tabağı büyüklükte açalım,üzerine fazla bastırmadan yağlı kağit serili tepsiye dizelim bu şekilde 10 dk bekletelim.200 dereceli fırında pişirelim.pişenleri fırından alalım  üzerine bir sofra bezi örtelim.dilediğiniz şekilde tüketin AFİYET OLSUN...


NOT: *Hamuru mutlaka yumuşak olmalı.
         
           *Fansız firın ayarında pişirilmeli.
         
           * Üzeri fazla kızarmayacak,