PATATESLİ AY ÇÖREĞİ


Pastanelerde satılan ay çörekleri ni aslında pek sevmem çünkü onlar lezzet olarak damak tadıma hitap etmiyor.Üzerinde bir kaç değişiklik ile şekil olarak ay çörek ği yalnız tat olarak çok farklı içi patates,hamuru ağızda kıyır, kıyır dağılan tuzlu kurabiye  poğaça arasında bir lezzet ben çok sevdim size de tavsiye ederim.Mutlaka bir deneyin çok seveceksiniz :))

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek )
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3.5 -4 su bardağı un(Kontrolü ekleyelim)

üzeri için susam

İç harcı için
3 adet patates
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tatlı toz kırmızı biber
Tuz

YAPILIŞI
Patatesleri soyalım birkaç parçaya bölelim. Üzerine su ilave edelim haşlayalım,patatesleri süztükten sonra çatalca ezelim yada rendeliyelim. Kuru soğanı minik doğrayalım (ben rende yaptım)tavaya soğanları alalım yağda hafif pembelesince üzerine patatesleri koyalim.Biraz kavuralım altını kapatalım,içine baharatları ekleyelim karistiralim . Hamuru için sıvı malzemeyi yoğurma kabına alalım unu ekleyelim kabartma tozu, tuz ilave edelim yumuşak bir hamur yoğuralım unu kontrolü ekleyin.Hamuru 3 bölelim ilk parçayı yuvarlak açalım, 4 bölelim ve iç harcı koyalım ucuna doğru katlayalim ve ay şekli verelim yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim susam serpelim 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim. .
AFİYET OLSUN. ..