FIRINDA SEBZELİ TAVUK BAGET




Benim için en kolay yemek tavuk yemekleridir.Evde temizlik varsa tavuk yapılır:).Gezmeden geç gelinmişse tavuk yapılır:).Ne yapacağıma karar verilmemiş ise tavuk yapılır:) Tamam tamam her gün tavuk yapmıyorum :)) biraz öyle oldu gibi dimi ama işin özünde haftaya bölerim ben beyaz et,kırmızı et,sebze ve balık mutlaka bunlara dikkat ederim yemek yaparken sonuçta evde bir çocuk var ve ne yediğinden çok nelerı nasıl yediği önemlı diyorum.Ve bugün günlerden tavuk diyip tarife geciyorumm:)

MALZEMELER
1 Kilo tavuk baget
Yarım kilo minik patates
2 adet halka doğranmış havuç
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
3.yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı  tuz
Yeteri kadar sıcak su

YAPILIŞI
Bagetleri güzelce yıkayalım ve fazla suyunu iyice süzdürelim.
Minik patateslerin kabuklarını soyalım. Havuçları traş yapalım, halka şeklinde doğrayalım.Maydanozu hafif ince kiyalim.Yemeği yapacağımız fırın kabinin en altına bagetleri dizelim.Üzerine patates ve havuçları dizelim.En üstüne maydanozunu da ilave edelim ve 1 kase kadar salçalı su hazirlayalim.Suyun içine kekik ve pul biberi ilave edelim.Tavukların üzerine zeytin yağı ve tuzu gezdirelim,suyunu dökelim hafif üzeri hızasina gelsin ve folyo ile kapatalım,200 derecede yaklaşık 1.5 saat pişirelim sıcak servis yapalım.AFİYET OLSUN..