17:34
A+ A-

KISIR TARİFİ


Ah kim sevmez ki,kim eksik eder ki evinden :)kısırı biz türk kadınlarının evinden eş dost sohbetlerinden ayırmadığı,gün masalarının,dost sohbetlerinin,5 çaylarının neredeyse olmazsa olmazıdır.En azından benim için öyledir,ee birazda meşhur oldu  çevremde bu eşsiz salata tarifi en büyük özelliği en zengininden en fakirinin bile her zaman alıp yapabilecek olması belkide en vazgeçilmez yapan budur bu tarifi bilinmez :)Ben her zaman derim marul yeşil soğan  gördüm mü bir yerlerden de geldi mi kimyon kokusu ooo kısır vakti gelmiş demektir :))

MALZEMELER

2 su bardağı kısırlık bulgur
Yeteri kadar kaynar su
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salcası
Sızma zeytin yağı
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Sumak
Tuz
Nar ekşisi
1.5 Limon
4. 5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu

YAPILIŞI
İlk olarak derin bir karıştırma kabı alalım.İçine bulguru koyalım.Üzerine hafif çıkacak kadar kaynar su dökelim(dikkatli ve yavaş yavaş koyalım çok kaçmasın) kaşıkla bir alt üst yapalım üzerine kapak kapatalım. şişmeye bırakalım.Bu arada yeşillikleri güzelce yıkayalım. Suları iyice süzülmüş olsun. Münkün oldukça minik  minik doğrayalım. Bir tabakla kenara alalım.Şişmiş olan
bulguru alalım içine bir yemek kaşığı acı biber bir yemek kaşığı tatlı biber salçası ilave edelim ve elimizde bastırmaya çok hafif bir şekilde salçayı bulgurla karıştıralım. Ve baharatları tuzunu ekleyip üzerinde hafif zeytinyağı gezdirelim nar ekşisi de ekleyip  kaşıkla karıştıralım. Son olarak doğradığımız bütün yeşillikleri ilave edelim ve limonları sıkalım üzerine dökelim ve  karıştıralım. Servis tabağına alalım.
Kısırımız hazırdır. Biraz dolapta dinlenirse çok daha güzel olur. . Afiyet olsun.

Not: Kısır yaparken püf noktası suyunu ayarlamak. suyu az az ekleyin ki üstüne çok fazla geçmeyecek şekilde olsun. Onun dışında ben yazdığım yeşillikleri sizin tercihinize kalmiş siz reyhan ve nanede koyabilirsiniz. Öylede güzel olur zevkinize kalmış  tavsiye ediyorum misafirlerim tarafından çok beğenilen özel istenilen bir
ikramımdır. Denemeniz dileğiyle.AFİYET OLSUN