17:06
A+ A-

PORSİYONLUK PASTACIK


 Görünümü ve tadı itibari ile tiramisu ye çok benzeyen ama yumuşacık keki,nefis kreması ,krem şantı tadı kahvenin muhteşem kokusu ile birleşince birkaç değişiklik ile daha farklı lezzet ortaya çıkardım denemenizi tavsiye ederim..


MALZEMELER:
Keki için : 

4 yumurta (orta boy)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (küçül paket)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1. 5 su bardağı un (artırılabilir)

Kreması için:
2 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
2 dolu yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (sade)

sos için:
Damla çikolata
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı nescafe (gold)
1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için :
1 paket  krem santi(kakolu)
 1 dolu yemek kaşığı türk kahvesi

YAPILIŞI:



Klasik tarzda bir kek hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri yaklşık 7.8 dk kadar çırpalım. Sıvıyağı ,kakaoyu ,vanilyayı ekleyelim, Mikserle yuksek devirdü karıştıralım, Un ve kabartma tozunu ilave edelim ve suyu da ekleyip iyice karıştıralım. düz bir fırın tepsisine dökelim, 190 derecede kontrollü pişirelim fırın ayarı farklılık gösterebilir arada kürdanla kontrol edebilirsiniz ve  iyice soğutalım.
Krema için  Küçük bir tencereye  süt şeker un alalım ve  ocağa koyalım kaynayınca altını kapatıp ocaktan alalım ,içine vanilya ekleyip iyice soğutalım bir paket sade krem şanti koylım,ve mikser ıle sürekli pürüzsüz hale gelene kadar çırpalım,
Süt ve nescafe yi şeker tabakta karıştıralım, keki yuvarlak bir bardak ve ya aparat ile  keselim,bir
parça kek alalım ve önce süte batıralım, arasına hazırladığımız kremadan kasık ile sürelim.Üzerine biraz damla çikolata koyalım, tekrar kek alalım ,süte batırıp üzerine kapatalım, bütün kekler bitince kakaolu krem şanti (veyada pasta kreması da olur) 1 çay bardağı süt ile hazırlayalım  kaşıkla sürelim, kalan beyaz  kremayı krema poşete koyalım, resimdeki gibi şekil verelim. En üste kahve eleyelim. Buzdolabında  yaklaşık 3-4 saat dinlensin bir gece kalırsa daha iyi olur.AFİYET OLSUN..