MALZEMELER
1 paket sade petit beurre bisküvi
1 paket hazır kutu krema
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gram bitter çikolata (sütlü de olabilir)
100 gram beyaz kuvertür çikolata
YAPILIŞI
Kremayı bir sos tenceresine alalım.kaynama noktasına gelince ocaktan alalım yalnız burada dikkatli olalım çünkü kremanın kaynamaması lazım kaynarsa kesilir ve artık kullanamayız.
Isınan kremanın içine 100 gram bitter çikolatayı ve tereyağı koyalım güzelce eriyene kadar sürekli karıştıralım.Bu karışımı derin bir kaseye alalım.Ve içine elimizde ne çok küçük nede çok büyük olmayacak şekilde elimizde kıralım ve içine hepsini çikolatalı karışıma koyalım.İyice karıştıralım.Ben kalp şeklinde kelepçeli kalıp kullandım.(siz istediniz bir kalıba)Kalıba güzelce strecflim kaplayalım karışımı dökelim buzlukta yaklaşık 2 saat bekletelim.Benmari usulu erittiğimiz beyaz çikolatayı üzerine dökelim arzu ederseniz tekrar sütlü veya bitter çikolatayı eritelim ve beyaz çikolatanın üzerini süsleyelim tekrar dolapta bekletelim ve pastamız hazır soğuk servis yapalım.
AFİYET OLSUN..
NOT:*benmari usulu çikolata eritme yöntemi çikolataları ısıya dayanıklı bir cam kaseye koyalım ve kasenin altına içi su dolu küçük bir tencere koyalım.Tencere kaynadıkça içindeki suyun buharı ile çikolata eriyecektir bu işleme benmari usulu çikolata eritme yöntemi denir.Dikkat etmeniz gereken bir husus kasenin altı tencerede suya değmeyecek eğer değerse çikolatanız kesilir ve istediğiniz akışkanlıkta olmaz..
Yorum Gönder