Daha öncede evde simit tarifini bir çok kez yaptım,Bu tarifimi ne zaman yapsam yiyenlerden her daim tam not almıştır.Bende her yeni denemede biraz daha değiştim şeklini,ve bu şekilde çoçukların çok seveceği daha eğlenceli bir şekil ortaya çıktı.5 çayınıza,kahvaltıya,çoçukların beslenme çantasına gönül rahatlığı ile konulabilecek evde simit tarifi...
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket insant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
4.5- 5 su bardağı un
içi için:
sucuk
kaşar rendesi
üzeri için:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
bolca kavrulmuş susam
YAPILIŞI
Süt ve suyu bir cezveye alalım,ve hafif ısıtalım.Maya ve şekeri ilave edelim ve maya aktif hale gelene kadar bekleyelim.(10 dk kadar)
Karıştırma kabına süt,sıvıyağ,tuz koyalim,azar azar un ekleyerek ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğuralım.Ağzını kapatalım ve hamur iki katı olana kadar mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için, kaşar peynirini rendeliyelim,Sucukları minik küpler halinde doğrayalım,
Dışı için, susamları teflon tavada orta kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
Pekmez ve suyu karıştıralım.
Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklükte parça koparalım,elimizle yuvarlak şekil verelim içine biraz kaşar biraz sucuk koyalım yuvarlak kapatalım.Önce pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama bulayalım ve muffin kalıplarına koyalım.190 derecede iyice kızarana kadar pişirelim...
AFİYET OLSUN...
*Pekmez olarak evinizde hangisi varsa onu kullanın (üzüm pekmezi tavsiye ederim)
*Mayalanma süresi yaz aylarında 25-45 dk arasında olup kış ayında bu süre ortamın ısı deresine göre 2 saate kadar çıkabilir.....
Yorum Gönder