17:02
A+ A-

TAHİNLİ SUSAMLI KURABİYE


Benim gibi çay severler burada mı?Tam bir çay severim diyebilirim,şekersiz açık bir çaya asla hayır demem siz bir dediğime bakmayın.Bir oturmaya tek başıma bir demlik çay içerim :))ve asla çayı sade içemem yanında tatlı tuzlu mutlaka bir şey olmalı.Mümkünse tatlı tercihimdir ve her daim mutfak masamın üstündeki cam fanusumun içinde mutlak bir şeyler olur.Genel olarak ta hep çeşit çeşit kurabiyelerim olur.Yani kısaca çaya geliyorum evdemisin'lere hep evde ve hazırımdır:))
Şimdi tarife geciyorum sizde bu lezzetini anlatamadıgım fakat mutlaka tatmanız gereken kavrulmuş fındıklı,tahinli,tarcınlı,susamlı kısaca enfess lezzetli bu karabiyeleri deneyin hemen:))

MALZEMELER

4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin(oda ısısında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1su bardağı iri çekilmiş ve kavrulmuş fındık (mutlaka kavurun)
2 dolu yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı kabarma tozu
1 paket vanilya
4-4.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

dışı için:
1 su bardağı kavrulmuş susam(mutlaka kavrulmuş olmalı)
3 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su


YAPILIŞI

Un,kabartma tozu,fındık hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.Ve  mikserle iyice karıştıralım.Geride kalan tüm malzemeleri de ekleyelim yalnız unu az az ekleyelim çünkü çok yumuşak bir hamur oluyor.Hamuru kenara alalım,pekmez ve suyu karıştıralım.hamurdan cevizden azdaha buyuk parça alalım elimizde yuvarlayalım,üzerine hafif bastıralım.Önce pekmezli suya sonrada bol miktarda  kavrulmuş susama batıralım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim bütün hamuru aynı şekilde yapıp bitirelim. 180 derecede kızarana kadar pişirin..AFİYET OLSUN..



NOT:*Kurabiye yapmanın püf noktası içine koyduğunuz tereyağ veya margarin mutlaka da ısısında olmalı.....
         *Unu mutlaka az az ekleyin unu miktarı az olursa yayılan bir kurabiye elde edersiniz,fazla kaçarsa sert ağızda dağılmayan bir kurabiye elde edersiniz...
         *ayrıca tariflerimi erirken fırın derecesi ve pişme süresini tam olarak veremiyorum çünkü bazı fırınların derece ve zaman ayarı olmuyor birde herkesin fırın ayarı farklılık gösteriyor. O bakımdan herkes kendi fırın ayarına göre pişme süresini ayarlarsa daha iyi sonuç alınır.