MERSİN TANTUNİ YAPIMI

Tantuni evde nasıl yapılır
Tantuni tarifi
Tantuni yapımı ve detaylı tarifi nasıldır
















Merhabalar :)
Blog yazmaya biraz ara verdiğim doğrudur. Ama inanın bende özledim sizlere güzel ve yeni tarifler paylaşmayı lakin nisan ayına girdik ve herkez kilo verme derdinde iken bende bu çaba içine girmiş bulundum:) ve mutfaktan kaçma kararı aldım bu karar da bloguma ara vermeme neden oldu ama birsey aşk olunca ne yaparsın kaçmazsin gelir bulur seni :) Bende ara ara sizlerle yeni birseyler paylaşacağım bu da kaçamadaki ilk tarif olsun :)) Evde ilk  defa mersin tantuni yaptım ev ortamında valla harika oldu biz bayıldık birde daha önce tarifini verdiğim pita ekmeği ile yaptım şahane bir lezzet oldu resmen tadına doyamadım her nekadar şiddet yanlısı olmasamda şiddet ile tavsiye ediyorum. :))

MALZEMELER
700 gram kadar biffetlik lop et
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su
Tatlı toz biber
Kekik
Tuz

SALATASI İÇİN
2 adet domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydonoz

SARMAK İÇİN
lavaş veya pita ekmek veya normal yarım ekmek

PİTA EKMEĞİ NASIL YAPILIR TARİF İÇİN BURAYA TIKLAYIN

YAPILIŞI
İlk olarak etleri olabildiğince minik minik doğrayalım ve tavaya alalım orta kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Etleri kontrol edelim yumuşamamış ise biraz sıcak su ilave edelim biraz çeksin daha sonra  sıvıyağ ini da ilave edelim azdaha kavuralım altını kapatalım ve baharat ve tuzunu ekleyelim kenara alalım. Domatesleri minik Küpler halinde doğrayalım,soğanları piyazi doğrayalım,maydonozlarin sap kısmı hariç  dal dal temizleyip salata için olan bütün malzemeleri ayrı ayri tabağa alalım.Hangi ekmekyi kullanacaksak hazırlayalım ilk önce soğan koyalım biraz et biraz domates biraz maydonoz ve tantunimiz hazırdır,sıcak sıcak servis yapın AFİYET OLSUN.