Tavuk nugget nedir.
Evde tavuk nugget nasıl yapılır?
Tavuk nugget yapımı ve detaylı yapım aşaması nelerdir?
Merhaba
Fastfood neden bu kadar seviliyor?Hiç anlamış değilim hepimiz sağlıksız şeyleri çok seviyoruz özellikle avm lere gidince bayılıyoruz o uzun kuyruklarda yağ içinde pişen tamamı kanserojen maddelerden oluşan gıdaları almaya almaya :( Her ne kadar söylenmiş olsam da bende kendimi bazen alı koyamıyorum ve kendimi o kuyrukta buluyorum ne yazık ki:( Ama oğlumu özendirmemek adına elimden geldiğince uzak durmaya uzak tutmaya çalışıyorum...Ve dışarıda yediğimiz her şeyi evde yapmaya çalışıyorum.işte bunlardan biridir,nugget hem ev yapımı,hem sağlıklı,hem de pratik tarife geçelim ve nasıl yapmışız bakalım..:))
MALZEMELER
1 kilo tavuk bonfile( gögüs kısmı)
yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Dışı için
2 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı beyaz un
Kızartmak için
bolca sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavukları güzelce yıkayalım fazla suyunu süzelim.Ve mutfak robotunda(rondo da) kıyma derecesine yakın olacak şekilde çekelim.Geniş bir borcama çektiğimiz tavukları alalım, üzerine yumurta,galeta unu,karabiber,tuz ,süt ilave edelim elimizde iyice birbirine harmanlayalım ve üzerine strecflim ile kapatalım. En az 3-4 buzdolabında bekletelim (bir gece beklerse daha iyi olur) kızartmak için sıvıyağ tavaya alalım,bu arada dışı için olan bütün malzemeleri ayrı ayrı tabaklara hazırlayalım,nuggetleri önce beyaz una daha sonra yumurtaya ve en sonra galeta ununa buluyoruz,kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak sıcak servis yapalım yanında ketçap ve mayonez ile servis yapılırsa çok güzel oluyor.AFİYET OLSUN
Yorum Gönder