ELMALI TURTA




Kış aylarında heryerde bol bol elma görünce aklıma hep elmalı tarifler gelir. :)En sevdiğim arasında elmalı turta girer ve elmalı kurabiye elmalı kek bayılırım. . Bana göre elma en çok kurabiye ve turtalara yakışıyor.Bu sebeble agizda şöyle kum gibi dağılan kıyır,kıyır bir turta tarifi vermek istiyorum size, sizi fazla bekletmeden tarifime geçiyorum. ..

Bu tarife geçmeden önce daha önce yayınladığım 
Elmalı kurabiye
Elmalı kek
Elmalı tarçınlı kek
Tariflerimi de inceleyebilirsiniz. .

MALZEMELER
*Tart hamuru için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un


İç harcı için:
3 adet orta büyüklükte elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzerine sermek için:
Pudra şekeri


YAPILIŞI
 İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Elmaları rendeliyelim,üzerine şekeri ilave edelim.Ocağa alalım ve elmalar suyunu salip çekene kadar pişirelim.Altini kapattiktan sonra tarçın ve cevizi ilave edelim,soğumaya bırakalım.
Tart hamuru için, oda ısısında iyice yumuşamış olan terayağın üzerine sıvıyağ şeker ilave edelim elimizle veya bir çatalla iyice karıştıralım.Ve yavaş yavaş unu eklerken kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim         (unu kontrollü ekleyin normal olarak 200 ml bardak ile bu ölçü tam geliyor un fazla kaçarsa sert bir hamur olur) yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurum 3 te birini ayiralim,ve buzluğa koyalım  26 cm lik bir kelepçeli kalıba yağlı kağıt serelim.hamuru kalıba  elimizle yayalım üzerine iç harcı dökelim. Ve buzlukta ki kalan hamuru kalipta hamurun üzerine rendeliyelim 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim