TEPSİ KEBABI (SİNİ KÖFTE )

Tepsi kebabı
Tepsi kebabı nasıl yapılır
Tepsi kebabı tarifi ve detaylı yapım aşaması nasıldır. .












Merhabalar. .
Sevgili ziyaretçilerim bugün size Hatay(Antakya)yöremize ait tepsi kebabı tarifi vereceğim tepsi kebabı olarak bilinen bu lezzetli tarif Gaziantep ve Şanlıurfa illerimizde sini köfte diye adlandırılır.Çok  lezzetli pratik ve sunumu göze hitap eden bir ana yemeğidir. .Pişirilmeden önce 1.2 saat kadar dolapta bekledikten  sonra pişerse çok daha nefis bir lezzette sahip oluyor buyurun beraber tarifimize geçelim.

MALZEMELER
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 orta boy kuru soğan
Bir tutam maydanoz
Karabiber
kırmızı toz biber
Pul biber
Kimyon
Tuz

ÜZERİ İÇİN
1 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet patates (arzu göre )

Sosu için
1 dolu yemek kaşığı domates salcası
1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI
Kıymayı geniş bir kaba alalım. Ve içine kullanacağımız bütün malzemeleri robotta incecik çekelim ve hepsini kıymanın üzerine koyalım.En Son baharat ve tuzu ilave dedim elimizde iyice karıştıralım ve yuvarlak 28  Cm çapında bir borcama elimizle düzgünce yayalım kalın olmasın. Üzerine arzu ya göre bir patates ince dilimleyip dizelim.Domates ve biberleri üzerine aralıklı koyalım ve sosu için salçayı su ile inceltelim ve üzerine dökelim önceden ısıttığımız  200 dereceye ayarlı fırında 35.40 dk pişirelim. Sıcak servis yapalım AFİYET OLSUN. .




NOT :MUTLAKA YAĞLI BİR KIYMA TERCİH EDİN.
TAMAMEN PİŞTİĞİ ESNADA BİRAZ KÜÇÜLME YAPIYOR BU NORMALDİR.